SPR juhlistaa ystävyyttä Nähdään-kampanjalla – Raumalla tulossa koulutus

SPR:n ystävätoiminta on laajenemassa 18-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin nuoriin Satakunnassa.

Ystävänpäivä on Suomen Punaisen Ristin (SPR) ystävätoiminnan tärkein päivä, jolloin Nähdään-kampanjalla keskustellaan yksinäisyyden kokemuksista ja vaikutuksista.

Tavoitteena on kutsua uusia vapaaehtoisia mukaan ystäväkursseille ja -toimintaan sekä tavoittaa ystäviä toivovat ihmiset.

Satakunnan piirin osastoista Rauma järjestää ei torstaina, vaan tulevana lauantaina Iloa ystävyydestä -tapahtuman Puodilla kello 10–14.

SPR on lisäksi käynnistämässä uudenlaista ystävätoiminnan muotoa Satakunnassa. Nuorille suunnattu Kaveruutta ja kohtaamisia -toiminta toteutetaan joko kasvotusten tai verkkoystävätoimintana.

SPR:n ystävävälitys yhdistää kaveria kaipaavan nuoren ja vapaaehtoisen kaverin.

Kasvokkain tapahtuva ystävätoiminta on paikkakuntakohtaista, kun taas verkkoystävätoiminta ei ole. Nuoret pitävät yhteyttä verkon välityksellä ja yhteisesti sovitulla viestisovelluksella. Yhteydenpito on verkossa aluksi anonyymiä ja toiminta valtakunnallista.

Nuorten ystävätoiminnan ensimmäinen koulutus pidetään Porissa 20.2, kun taas Raumalla on yleinen ystäväkurssikoulutus torstaina 28.2. kello 17.30. Ilmoittautumiset Rauman kurssille ke 20.2. mennessä puhelimitse numeroon 050 545 8414 tai sähköpostilla paulavalonen12@gmail.com.