SPR kerää tavaralahjoituksia Harjavallan turvapaikanhakijoille

Punaisen Ristin Rauman osasto vastaanottaa lahjoituksia vietäväksi turvapaikanhakijoille Harjavallan vastaanottokeskukseen.

Eurajoen osasto on sopinut Rauman osaston kanssa, että eurajokelaiset voivat viedä lahjoituksensa Rauman osaston kirpputorille, koska Eurajoen osastolla ei ole kiinteää toimipistettä.

Koska kaikki 100 tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa asuvaa henkilöä ovat miehiä, lämpimät talvivarusteet kaikenkokoisille nuorille 16–30-vuotiaille miehille ovat ensisijaisesti toivottuja.

Tarvitaan kenkiä, urheilukenkiä ja talvisaappaita kokoa 40–44, villapaitoja, pipoja, villasukkia, käsineitä, alusvaatteita, ulkoilutakkeja, farkkuja ja collegepuseroita.

Turvapaikanhakijat laittavat itse ruokansa, ja siksi myös ruoanlaitossa tarvittavista välineistä ja ruokailuastioista on pulaa.

Esimerkiksi lapsille tarkoitettuja varusteita ei luultavasti tarvita Harjavallassa ollenkaan, vaan ne toimitetaan edelleen sellaisiin vastaanottokeskuksiin, joissa on lapsiperheitä.

Kaikkien lahjoitustavaroiden on oltava ehjiä, puhtaita ja hyväkuntoisia.

Lahjoitukset voi viedä Rauman osaston kirpputorille osoitteeseen Karjalankatu 15 tai Valtakatu 10 maanantaista perjantaihin kello 11–17 ja lauantaina kello 10–14 välisenä aikana.

Kirpputorilla tapahtuvassa tavaroiden lajittelussa ovat lupautuneet auttamaan raumalaiset partiolaiset. Tavaroita tuodessa on tärkeää merkitä selkeästi tavaroihin tai kertoa, että tavarat on tarkoitettu vastaanottokeskukseen.