SPR varoittaa hämäristä kulkijoista

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri varoittaa ihmisten oville ilmestyvistä hämäristä kulkijoista. Piiri on saanut tietoonsa, että Satakunnan ja Pirkanmaan alueella on muutama tapaus, jossa tuntemattomat ihmiset ovat käyneet ihmisten ovilla SPR:nm nimissä.

He ovat käyttäneet verukkeineen muun muassa Punaisen Ristin ystäväpalvelua, turvallisuustarkastuksia tai rahakeräyksiä. He ovat saattaneet myös näyttää jonkinlaista Punaisen Ristin merkkiä.

SPR korostaa, että Punaisen Ristin vapaaehtoiset eivät käy tekemässä tarkastuksia tai tarjoamassa ystävänpalvelua.

Kodeissa käyvät Punaisen Ristin ystävät ovat asiakkaille tuttuja ja he käyvät sovittuina aikoina. Punainen Risti ei myöskään tee erillisiä turvatarkastuksia kodeissa.

Punaisen Ristin lipaskerääjät tunnistaa punaisista keräysliiveistä. Keräyslippaissa on aina ajantasaiset lupatarrat ja lippaassa sinetti. Lisäksi Punaisen Ristin feissarit eli face-to-face -kerääjät hankkivat kuukausilahjoittajia kulkemalla ovelta ovelle. He eivät kuitenkaan ota vastaan käteistä rahaa.

Punainen Risti suosittelee ihmisiä olemaan varuillaan. tuntemattomia ihmisiä ei saa päästää koteihinsa eikä heille myöskään pidä antaa rahaa.