Sata-sote kävi esittäytymässä Raumalla

Sata-soten kuntakierros vieraili torstaina Raumalla. Kuva: Juha Sinisalo


Sata-soten kuntakierros vieraili torstaina Raumalla. Kaupunkilaisten tavattavissa oli Sata-soten päättäjiä, paikallisia kuntapäättäjiä sekä runsaasti järjestöväkeä. Kävijöitä riitti reilun parin tunnin ajaksi mukavasti mutta varsinaisesta yleisöryntäyksestä ei voida puhua.

Kuntakierroksen aikana asukkaille esiteltiin paljon puhuttua sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta sekä kuultiin paikallisten kommentteja. Pääpaino tilaisuudessa oli keskustelussa.

– Meidät on otettu Raumalla, niin kuin muissakin kiertuepaikoissa, hyvin vastaan. Ihmiset haluavat oikeasti olla mukana tekemässä tätä sotea, toteaa Sata-soten muutosjohtaja Terttu Nordman.

Sata-soten kuntakierrokset ovat edenneet nyt puoleen väliin. Kierrosten aikana ei vielä anneta vastauksia kysymyksiin, vaan ennemmin on tarkoitus kuulla Satakunnan asukkaita siitä, millaisiksi he arvioivat oman asuinkuntansa nykyiset sosiaali- ja terveyspalvelut.

– Raumalaiset ovat pääosin tyytyväisiä nykyisiin sote-palveluihin. Isoin pelko liittyy siihen, ettei niitä soten tultua menetetä. Sata-soten lähtökohtana on säilyttää hyvin toimivat palvelut, hyvää ei kannata purkaa. Jatkossa on vain huolehdittava entistä paremmin siitä, että alueemme ihmiset tavoittavat hyvät palvelut tasapuolisesti.

Kierrosten tarkoitus on myös haastaa osallistujia esittämään näkemyksiä siitä, mitkä olisivat parhaat ratkaisut Satakunnassa.

– Olemme saaneet paljon kehitysideoita. Keskusteluissa on ollut realistinen ote. Jo tässä vaiheessa voin sanoa, että tulleista ideoista 99 prosenttia on ihan toteutettavissa.