Steerpropille taas suurtilaukset

Raumalainen Steerprop Oy on saanut potkuritilaukset Venäjältä Severnayan telakalta sekä Intiasta Bharatin telakalta. Tilaukset koskevat uuden sukupolven ECO CRP -laitteita, joissa hyvä hyötysuhde saavutetaan hyödyntämällä kahta vastakkaispyörivää potkuria. Tilausten yhteenlaskettu arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Venäjän valtion tilaamaan monitoimialukseen tulee kaksi SP 120 ECO CRP -laitetta. Alus rakennetaan Venäjällä Severnayan telakalla, jonne Steerprop toimittaa pääpropulsiot maaliskuussa 2014.

- Norjassa Steerpropin CRP -sovellus on saavuttanut jo vakaan jalansijan markkinoilla ja toivottavasti tuleva toimitus tulee avaamaan markkinat CRP:lle myös Venäjällä. Kyseessä on ECO CRP -laite, joka on suunniteltu suurille aluksille, jotka operoivat suurilla nopeuksilla vaikeimmissakin olosuhteissa. Vastaavantyyppinen laite myytiin viime vuoden syksyllä Italiaan Fincantierien telakalle, kertoo Steerprop Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Petri Tolonen.

Bharatin telakalla rakennettavaan tekniseen monitoimialukseen tulee kaksi SP 60 ECO CRP -laitetta, joiden teho on 5 000 kW per laite. Aluksen on tilannut Intian valtio ja pääpropulsiot tullaan toimittamaan Bharatin telakalle syyskuussa 2014.

Tilauksen työllistävä vaikutus Steerpropille ja sen alihankintaverkostolle on noin 120 henkilötyövuotta. Tämä tilaus ja viimeaikojen tilaukset tuovat kaiken kaikkiaan noin 400 henkilötyövuotta raumalaiselle yritykselle.