Stipendejä koulutyötä ja suvaitsevaisuutta edistäneille ysiluokkalaisille

Kesko antaa 50 euron Keskon Fair Play-stipendin jaettavaksi yhdelle oppilaalle Suomen peruskoulujen jokaisella 9. luokalla. Stipendillä palkitaan ne oppilaat, jotka ovat omalla toiminnallaan esimerkillisesti edistäneet koulunsa työrauhaa, suvaitsevaisuutta ja myönteistä ilmapiiriä sekä kannustaneet muita koulutyöhön.

– Haluamme kannustaa ja rohkaista nuoria ja opettajia kiinnittämään huomiota oman esimerkin voimaan koulun työrauhan ja myönteisen työskentelyilmapiirin rakentamisessa. Peruskoulun yhdeksännen luokan kevätjuhla on taitekohta monen nuoren elämässä. Toivon, että jokainen nuori on kokenut koulunkäynnin myönteisenä kokemuksena, toteaa Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki.

Stipendien saajat valitsee rehtori yhdessä luokanvalvojien kanssa. Stipendien yhteissumma on yli 150 000 euroa.

Stipendi myönnetään lahjakorttina, joka käy Intersportissa, Budget Sportissa, Kookengässä, Anttilassa, Askossa, Sotkassa, K-raudassa, Rautiassa, K-citymarketissa ja muissa K-ryhmän kaupoissa.

Fair Play -stipendi on osa Keskon vastuullisuustyötä. Kesko ja K-kaupat ovat mukana myös valtakunnallisessa Nuorisotakuu-hankkeessa, jossa tavoitteena on työllistää tuhat työtöntä nuorta vuoden 2014 loppuun mennessä. Toimenpiteillään Kesko ja K-kaupat haluavat osaltaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä.