Hallitus päätti ravintolarajoituksista – leviämisvaiheen alueilla anniskelu loppuu klo 22

Uutta leviämisvaiheen ravintoloissa on, että jatkossa asiakasmäärää rajoitetaan myös terasseilla.

| Päivitetty

Kiihtymisvaiheen alueella ravintoloiden terassien väkimäärää ei rajoiteta, mutta se tuli uutena epidemian torjuntakeinona käyttöön leviämisvaiheen alueilla. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Hallitus on päättänyt uusista ravintolarajoituksista sunnuntaista alkaen. Leviämisvaiheen alueilla anniskelu loppuu klo 22 ja kiihtymisvaiheen alueilla klo 24.

Uutta leviämisvaiheen ravintoloissa on, että jatkossa asiakasmäärää rajoitetaan myös terasseilla: ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Leviämisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso sekä pääkaupunkiseutu eli Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Kiihtymisalueille ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Satakunta on tällä hetkellä määritelty kiihtymisvaiheen alueeksi.

Juttua päivitetty kello 14.08.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut