Stubb: "Jokainen yt-neuvottelu on liikaa"

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) vieraili torstaina Porissa ja Raumalla tekemässä vaalityötä tulevia eduskuntavaaleja ajatellen. Hän harmitteli TVO:lta tullutta uutista yt-neuvottelusta

– Jokainen yt-neuvottelu ja irtisanominen on liikaa. Etenkin tällainen harmittaa niiden työpaikkansa menettävien puolesta.

– Ei voi oikein muuta positiivista viestiä antaa kuin toivottaa taistelutahtoa ja toivoa, että uusia työpaikkoja luodaan, Stubb totesi kauppakeskus Potkurissa järjestetyssä yleisötilaisuudessa.

TVO:n neljännen ydinvoimalan jatkolupahakemuksen uudelleenavaamista Stubb ei nähnyt mitenkään realistisena. Hänen mukaansa hallitus voi auttaa asiassa vain lainsäädännön puitteissa.

– Nämä ovat aina isompia kokonaisuuksia muun muassa lainsäädännön, energiapolitiikan ja työvoimapolitiikan suhteen, Stubb viittasi Fennovoiman hyväksyttyyn lupamuutokseen.

– Jos Olkiluoto 4 voidaan toteuttaa sovitussa aikataulussa, niin silloin se on eri asia.

Stubb sai kauppakeskukseen varsin mukavasti väkeä liikkeelle ja vastasi kohteliaasti kaikkiin kysymyksiin.

– Turvallisuusasiat kuten Venäjä ovat olleet tapetilla. Niin myös talous ja Kreikan tilanne.

Hän oli tyytyväinen hallituksen tehokkuuteen. Loppuvuoden yli kahdestasadasta lakiesityksestä pöydällä on enää vain kolmekymmentä.

– Olemme eniten lakiesityksiä eduskunnalle tuonut hallitus. Auton takapenkillä on tänäänkin seitsemän tuntia painettu töitä. Se on hyvä konttori.