STX-kaupan neuvottelut umpisolmussa

Rauman kaupungin ja telakkayhtiö STX:n neuvottelut Rauman telakan myymisestä Raumalle eivät ole tuottaneet toivottua tulosta. Länsi-Suomen tavoittaman Rauman kaupunginjohtaja Kari Kosken mukaan osapuolet ovat neuvotteluissa pattitilanteessa. Telakan toiminnan lopettava STX haluaa asettaa rajoituksia telakka-alueen käytölle, jos telakka myydään Rauman kaupungille.

Neuvotteluja on käyty jouluun asti, mutta osapuolet ovat kaukana toisistaan. Kosken mukaan asia kiikastaa periaatteellisista kysymyksistä.

-Rauman tavoitteena on luoda alueelle teollisuuskylä, emmekä voi hyväksyä, että tavoitteitamme rajoitetaan. Koska neuvottelut ovat vielä kesken, en voi kertoa tarkemmin yksityiskohtia, Koski kertoo.

Kosken mukaan kaupan ehtojen tulee olla kaikkia osapuolia tyydyttävät. 

-Keskusteluja käydään edelleen, joten en ole heittämässä kirvestä kaivoon. Paljon on jo selvitetty, mutta paljon on vielä selvitettävää. 

Koski ei pidä realistisena, että neuvottelut etenisivät sovitussa aikataulussa. Alunperin Rauman kaupunginhallituksen oli tarkoitus käsitellä STX:n Rauman telakan myymistä Raumalle kokouksessaan 13. tammikuuta. Seuraavaksi osapuolet tapaavat toisensa 7. tammikuuta.

Asiasta kertoi ensin Yle Satakunta: http://yle.fi/uutiset/takaisku_raumalle_stx-kauppa_kariutumassa/7006694