STX:n irtisanotuille tukea EU:lta 1,4 miljoonaa

STX Finlandin Rauman telakalta irtisanotuille telakkamiehille on tulossa noin 1,4 miljoonan euron tukisumma EU:n Globalisaatiorahastosta.

– Suomen hakemus sai parlamentin budjettivaliokunnan keskustelussa tiistaina vahvan tuen, iloitsi hakemuksesta mietinnön laatinut valiokunnan varapuheenjohtaja, Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.

– Tuki ei koskaan korvaa työpaikkojen menetyksiä, mutta tällä rahalla annetaan vahva tuki irtisanottujen telakkatyöntekijöitten koulutukselle ja valmennukselle sekä autetaan heitä muun muassa omien yritysten perustamisessa. Ihmisillä, joilla on erikoisosaaminen globalisaatiosta kärsineellä laivanrakennusalalla, olisi ilman tukitoimia erittäin suuri riski joutua pitkäaikaistyöttömiksi.

Sarvamaa kiitti Suomea ja Euroopan komissiota nopeasta toiminnasta tukihakemuksen käsittelyssä. Hakemus jätettiin toukokuussa ja se saadaan lopullisesti hyväksyttyä parlamentin täysistunnossa ja ministerineuvostossa vielä syksyn aikana.

– Nopean toiminnan ansiosta uudelleentyöllistämis- ja -kouluttamistoimet ovat purreet hyvin. Rauman kaupunki uskoo pystyvänsä ohjaamaan kaikki työttömäksi jääneet uudelleen töihin, mikäli kaikki suunnitellut projektit saatetaan loppuun. Tässä Suomi näyttää myös hyvää esimerkkiä Globalisaatiorahaston tarkoituksenmukaisesta käytöstä, korosti Sarvamaa.

Nyt käsittelyssä olevan esityksen mukaan tukea saa maksaa 2,4 miljoonaa euroa, josta EU:n globalisaatiorahaston osuus on runsaat 1,4 miljoonaa euroa eli 60 prosenttia.