STX:n irtisanotuille tulossa tukea Euroopan globalisaatiorahastosta

Suomi on hakenut EU:n Euroopan globalisaatiorahaston rahoitusta Rauman telakan sulkemisen johdosta irtisanottujen STX Finlandin työntekijöiden palveluihin ja tukitoimiin.

Hakemus on suuruudeltaan 2,4 miljoonaa euroa, josta EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia. Päätös tuesta saadaan luultavasti vuodenvaihteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön jättämä tukihakemus koskee irtisanottuja Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Tukihakemukseen sisältyy työllistymistä tukevia palveluja kaikkiaan 565 irtisanotulle.

Hakemuksen mukaiset palvelut on jo käynnistetty Satakunnassa kansallisella rahoituksella. Mikäli rahoitushakemus hyväksytään Euroopan komissiossa, toteutettujen palvelujen hankintaan ja toimeenpanoon liittyvät kustannukset korvataan globalisaatiorahastosta myöhemmin.

Hakemuksen valmisteluun ovat osallistuneet ministeriön lisäksi myös muiden muassa STX Finland, Satakunnan ELY-keskus, TE-toimisto, Rauman kaupunki sekä työmarkkinajärjestöt.

Euroopan globalisaatiorahasto jakaa tukea suurissa rakennemuutostilanteissa. Rahastosta myönnetään tukea palveluihin ja tukitoimiin, jotka kohdistetaan työttömäksi jääville työntekijöille.