STX:n Rauman telakalla valmistuva ulkovartiolaiva sai nimekseen Turva

Rajavartiolaitokselle STX Finland Oy:n Rauman telakalla rakenteilla oleva ulkovartiolaiva UVL10 sai perjantaina nimen Turva juhlallisessa kaste- ja vesillelaskutilaisuudessa. Laivan kummina toimi sisäasiainministeri Päivi Räsänen, joka toivotti laivalle ja sen miehistölle onnea ja menestystä toiminnassaan merellä.

Ministeri Räsänen totesi kummipuheessaan, että laivan valmistuminen on tärkeä osa hallitusohjelmaan kirjattua varautumista kasvavan meriliikenteen riskeihin ja ympäristövahinkojen torjuntaan. Laiva edustaa ministerin mukaan hallituksenkin ajamaa yhteistyöajattelua, koska se on suunniteltu asiantuntijoiden yhteistyöllä, ja se tukee monen viranomaisen työtä.

Vuoden 2013 lopulla valmistuva, teknisesti huipputasoinen 96 metriä pitkä ja 17 metriä leveä ulkovartiolaiva on nyt sinivalkoinen. Laivan nimiehdotuksia saatiin avoimessa nimiehdotus-kilpailussa kaikkiaan 1358. Rajavartiolaitos valitsi ehdotuksista nimen, jolla on perinteitä ja joka kuvaa hyvin Rajavartiolaitoksen ydintehtäviä. Valmistuttuaan alus sijoitetaan Suomenlahdelle. Alus on purjehduksessa läpi vuoden, noin 300 vuorokautta vuodessa.

Lue lisää huomisesta Länsi-Suomesta.