STX:n yt-neuvottelut päättyivät - Raumalta lopputili 620:lle

STX Finlandin yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 29.10. Yhtiön aiemman ilmoituksen mukaisesti Rauman telakan toiminta nykymuodossaan päätetään, ja toimintaa keskitetään Turun telakalle.

Vuoden 2014 kesäkuun loppuun mennessä työsuhteita tullaan päättämään yhteensä noin 670: Raumalta 620 sekä Turusta 50. Lisäksi Raumalta Turkuun siirtyy yhteensä noin 80 henkilöä.

STX Finlandin kokonaishenkilöstömäärä on työsuhteiden vähentämisen jälkeen 1655 henkilöä. Turun telakan kokonaisvahvuus on 1365 henkilöä, joista työntekijöitä on 870 ja toimihenkilöitä 495.  

STX Finland on selvittänyt työllistymismahdollisuuksia yhtiön muihin yksiköihin Suomessa ja keskustellut paikallisten yhteistyökumppaniyritysten kanssa verkostoyritysten henkilöstötarpeista.

Rauman kaupungille on perustettu työvoimaviranomaisten sivutoimipiste, jossa annetaan tietoa työttömyysetuuksien hakemisesta ja tuetaan uudelleentyöllistymistä eri keinoin.

Henkilöstölle tarjotaan tietoa muun muassa työnhausta, uudelleenkouluttautumisesta, yrittäjyydestä, eläkejärjestelymahdollisuuksista sekä muista sosiaalipalveluista ja -eduista.

Työnantajan ja henkilöstöryhmien edustajat jatkavat tiivistä yhteistyötä henkilöstön tukitoimenpiteiden lisäämiseksi. 

- Yhtiö tarjoaa yhdessä valtion ja alueellisten työvoimaviranomaisten kanssa rakennemuutoksen seurauksena työttömäksi jääville konkreettisia tuki- ja työllistymistoimenpiteitä”, sanoo Jari Anttila, STX Finlandin varatoimitusjohtaja.