Suljetut ovet avattiin kaupunkilaisille Äijänsuon liikuntapäivässä

Edwin Heino tutustui innoissaan työkoneisiin, kuvassa kokeilussa on päältäajettava ruohonleikkuri. Vieressä on äiti Katariina Heino. Kuvat: Juha Sinisalo

Äijänsuon urheilukeskuksella kaupunkilaiset pääsivät tutustumaan muun muassa Lukon edustusjoukkueen pukuhuoneeseen, hallien huoltotiloihin ja uimahallin konehuoneeseen.

Tuntui erikoiselta kävellä jääkiekkokentällä, jota on tottunut normaalisti katsomaan yleisön puolelta, kommentoivat kävijät.

Liikuntapaikkojen ja jäähallin huollossa käytettävät työkoneet olivat näytillä, mikä kiinnosti erityisesti pikkuväkeä. Kun parkkipaikalla työkoneisiin tutustuneilta lapsilta kysyttiin, mikä on ollut paras asia liikuntapäivässä, oli vastaus lähes yksimielisesti mönkijä, jonka kyytiin sai kiivetä.

Lukon pukuhuoneeseen pääsivät kurkistamaan Iines, Anton ja Heidi Kivelä.

Tapahtumassa haluttiin tuoda esiin myös liikuntakeskuksen henkilökuntaa sekä sitä, millaisissa tiloissa ja millä välineillä töitä tehdään. Lapsille järjestettiin kilpailu, jossa etsittiin ja tunnistettiin harjoitushallien ja uimahallin työntekijöitä heistä piirrettyjen kuvien perusteella.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.