Kävijätavoitteet täyttyivät viikonlopun messuilla

Miia Mäenpää esitteli sunnuntaina messuilla Nuorten työpajan pisteellä découpage-tekniikkaa, jota hyödynnettiin jo 1800-luvulla. Kuva: Esa Urhonen

Kahtena päivää järjestetyt Rakenna, sisusta, asu -messut keräsivät yhteensä viikonlopun aikana noin 4200 kävijää. Näytteilleasettajia messuilla oli tänä vuonna noin 80.

Näyttelypäällikkö Jouko Lehtonen olikin hyvin tyytyväinen messuviikonloppuun ja kertoo tavoiteltujen kävijämäärien täyttyneen. Viime vuonna kävijöitä oli yhtä paljon, mutta tuolloin osa kävijöistä saapui paikalle kukkasidonnan SM-kilpailujen mukana.

– Lauantainakin väkeä oli tasaisesti, mutta sunnuntaina kävijöitä oli selvästi enemmän. Poikkeuksellista oli myös, että sunnuntaina kävijöitä oli heti aamusta alkaen paljon, kun yleensä sunnuntaina väkimäärä hieman hiipuu.

Uutta vanhaan malliin

Nuorten työpajan messupisteellä esillä oli taidokkaita näytteitä puukäsityöstä. Miia Mäenpää työsti tynnyrin pintaa découpage-tekniikalla, kun taas puuseppä Oskari Koski oli valmistanut koivusta lastentuolin. Mallin hän kertoo löytyvän kotoaan. Tuolin tarkempi tarina ei kuitenkaan ole selvillä.

– Kotoamme löytyy vastaavanlainen vanha lastentuoli, jonka pohjaan on merkitty vuosi 1847. Tein siihen uuden jalan sekä tukiosan, Koski kertoo.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.