Sunnuntaiaukiolo on ravintolalle iso panostus

Perjantaisin ja lauantaisin monet viihtyvät ravintolassa illallistamassa pitkän kaavan mukaan – tilataan useampi ruokalaji ja nautitaan lasilliset viiniä.

Sunnuntaisin laitetaan mielellään ruokaa perheen parissa tai ravintolassa saatetaan tyytyä pääruokaan ja sen ohessa nautittuun vesilasilliseen.

– Kokeilimme sunnuntaiaukioloja Kapteeninhuoneessa edellisvuonna, mutta totesimme ne kannattamattomiksi. Vaikka ihmisiä ruokailemassa jonkin verran kävikin, ei se riittänyt kattamaan korkeita työvoimakustannuksia, Hovi Salesin jakelukanavapäällikkö Iiro Ignatius kertoo.

Raumalla ainakin myös S.J. Nyyperi, Goto ja Sali Lounge ovat sunnuntaisin suljettuina.

Toiset ravintolat puolestaan kuvailevat sunnuntaita yhdeksi vilkkaimmista myyntipäivistä, jolloin liikkeellä on etenkin lapsiperheitä ja kaveriporukoita.

– Sunnuntai on meille hyvä myyntipäivä heti lauantain ja perjantain jälkeen. Silloin meillä käy paljon esimerkiksi lapsiperheitä syömässä, Buena Vistan ravintolapäällikkö Irja Sarasmäki kertoo.

– Ymmärrän myös niitä ravintoloita, jotka eivät ole sunnuntaina auki, sillä se on palkallisesti kallis päivä. Meidän kuitenkin kannattaa palvella myös sunnuntaisin, hän jatkaa.

Raumalla sunnuntaisin ovensa auki pitää myös muun muassa Mr. Jones, jonka markkinointivastaava Toni Järvinen luonnehtii aukioloaikoja varsin vakiintuneiksi, joissa kuitenkin on joustovaraa.

– Lupien puitteissa voisimme sulkea arkisin myöhemminkin, joten aukiolojen yhteydessä lukee: tarvittaessa auki pidempään.