Sunnuntain koronakooste: Satakunnassa maan huonoin koronatilanne, altistuksia Cafe Salissa ja Hyvinvoinnin Walimolla

Koronavirukselle on voinut altistua Cafe Salissa tiistaina 5.10. klo 11.30-12.30 ja Hyvinvoinnin Walimon joogatunneilla tiistaina 5.10. klo 18 sekä keskiviikkona 6.10. klo 17.30 ja 19.

Raumalla viimeisen kuukauden ajalta todetut mahdolliset altistumistilanteet on koottu sivulle www.rauma.fi/altistumiset.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä Suomen huonoin. Ilmaantuvuus on selvästi yli 200 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Altistuminen koronavirukselle on mahdollista missä tahansa ihmisten parissa liikuttaessa. Suurimmassa riskissä ovat luonnollisesti rokottamattomat tai vajaasti rokotetut.

Satasairaalassa on nyt kaksitoista koronapotilasta: kaksi teho-osastolla ja kymmenen vuodeosastolla. Lisäksi terveyskeskusten vuodeosastoilla on neljä koronapotilasta. Ehdoton valtaosa potilaista on ollut rokottamattomia. Joukossa on myös muutamia iäkkäitä (noin 80 vuotiasta tai vanhempaa) henkilöä, joiden rokotusvaste voi olla heikompi ja sen on todettu hiipuvan muuta väestöä nopeammin.