Sunnuntain koronaseuranta: Olkiluodossa toimivan yrityksen 8 työntekijää sairastunut koronaan

Klo 20.50: Raumalla todettiin 8 uutta koronatartuntaa saman Olkiluodossa toimivan työyhteisön henkilöillä

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai tiistaina 2.3. tiedon kahdesta koronatartunnasta. Altistuneet henkilöt testattiin ja asetettiin karanteeniin.

Testattujen joukosta on ilmennyt sunnuntaihin 7.3. mennessä kuusi uutta tartuntaa. Nämä kahdeksan koronatapausta on todettu Olkiluodon alueella työskentelevillä raumalaisilla työntekijöillä. Henkilöt kuuluvat kahden yrityksen palvelukseen ja työskentelevät kahdessa eri työpisteessä Olkiluodon alueella.

Altistuneita henkilöitä on kaikkiaan 14. Kaikki todetut tapaukset liittyvät samassa yhteisössä asuviin, eikä muiden työssä altistuneiden joukossa ole todettu tapauksia.

Altistuneet henkilöt on kartoitettu yhteistyössä Olkiluodon koronaorganisaation kanssa ja asetettu karanteeniin Rauman tartuntataudeista vastaavan henkilöstön toimesta. Tartunnat eivät ole tämän hetken tiedon mukaan peräisin työpaikalta, vaan todennäköisimmin vapaa-ajalta Rauman alueelta.

-Olkiluodon alueella on voimassa tehokkaat koronatartuntojen leviämistä estävät toimet ja tässäkin tapauksessa Olkiluodossa toimittiin ennakoiden. Näin ollen tartuntojen leviäminen työpaikalla ei näytä todennäköiseltä, Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen kertoo.

Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet henkilöt testataan myös ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä. Lisäksi Olkiluodon menettelyt edellyttävät, että edellä mainittujen lisäksi altistuneille altistuneet henkilöt jatkavat omaehtoisessa karanteenissa ja heidät testataan työterveyshuollon toimesta ennen Olkiluotoon palaamista.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön ja Olkiluodon alueen toimijoiden kanssa.


14.35: Rokotuskattavuus Suomessa nyt hieman alle 9 prosenttia, kertoo STT

Koronarokotteen on saanut Suomessa 480 000 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Heistä kaksi rokoteannosta saaneita on noin 85 000. Rokotuskattavuus koko maan osalta on nyt 8,6 prosenttia. Rokotteen saaneista 270 000 on yli 70-vuotiaita.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu tänään 511. Kahden viikon aikana on todettu yli 8 300 tartuntaa, kun niitä edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja todettiin noin 6 100. Tartuntojen kahden viikon määrä on siis kasvanut yli 2 000:lla.

Kahden viime viikon 8 300 tartuntaa jakautuvat niin, että seitsemän viime päivän aikana niitä on todettu 4 400, kun edeltävällä viikolla todettiin 3 900 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku, eli kahden viikon tartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohden, on jatkanut nousuaan: tämän päivän luvut huomioiden se on noin 146, kun tarkastelujaksoa edeltävillä kahdella viikolla se oli 103.

Sairaanhoitopiireistä ilmaantuvuusluku on korkein Ahvenanmaalla (448), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (294) ja Varsinais-Suomessa (192). Helpoin epidemiatilanne on ilmaantuvuuden kannalta Kainuussa (10), Pohjois-Karjalassa (19) ja Itä-Savossa (20).

Vaikka epidemia jatkaa kiihtymistään, tämän päivän tartuntaluku on kuitenkin pienempi kuin useimpien päivien tällä viikolla: tiistaista lauantaihin tartuntojen päivittäinen määrä vaihteli noin 600:n ja 800:n välillä, STT kertoo.

13.41: Koronarokotusaikojen varaus ensi viikoksi käynnissä Raumalla

Raumalla on parhaillaan käynnissä koronarokotusaikojen varaus ensi viikoksi. Aikoja voivat varata 80-vuotiaat ja vanhemmat sekä alle 70-vuotiaat ykkösriskiryhmään kuuluvat. Aikoja on Länsi-Suomen tietojen mukaan jäljellä runsaasti.

Numeroon 044 403 2687 voi soittaa klo 16:een asti. Viranomaiset toivovat, että takaisinsoittoa käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan hyväksi.

12.04: Sunnuntaina uusia tartuntoja sekä Raumalla että Porissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että sunnuntaihin puoleen päivään mennessä Suomessa on todettu 511 uutta tartuntaa. Näistä valtaosa, 210 tartuntaa, on todettu Helsingissä.

Rauman tartunnat ovat laskeneet lauantaihin verrattuna kymmenestä viiteen. Yksittäisen päivän numeroiden perusteella ei silti pidä tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Myös Porissa on todettu sunnuntaina 5 uutta tartuntaa.

Naapurikunnista uusia tartuntoja on löytynyt ainakin Uudestakaupungista (2) ja Laitilasta (1).