Sunrise Avenue lopettaa uransa – faneille omistettu biisi julkaistiin tänään

Yhtyeen 17 vuoden ura päättyy Helsingin Olympiastadionille 15.8.2020. Kuva: Ville Juurikkala

Suomalainen Sunrise Avenue lopettaa uransa. 

2006 debyyttilevynsä On The Way To Wonderland julkaissut Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä.

Yhtyeen viittä tähän mennessä julkaistua studioalbumia ja kokoelmalevyä on maailmanlaajuisesti myyty lähes 2,5 miljoonaa kappaletta.

Viides studioalbumi Heartbreak Century nousi julkaisunsa jälkeen suoraan Saksan albumilistan ykköseksi ja on myynyt kultaa sekä Saksassa että Suomessa.

Kulta- ja platinalevyjä bändille on kertynyt yhteensä huikeat 58 kappaletta.

Yhtye julkaisi tänään myös viimeisen, faneille omistetun kappaleensa Thank You For Everything, joka kuvastaa yhtyeen tuntoja ison ja haikean päätöksen jälkeen. Kappale jää Sunrise Avenuen viimeiseksi.

Yhtyeen viimeiset esiintymiset ovat luvassa ensi kesänä. Thank You For Everything -kiertue kattaa kuusi esiintymistä Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa sekä kaikkien aikojen loppuhuipennuksen 15.8. Helsingin Olympiastadionilla.

Samu Haber viittasi tulevaan ja sen tuomiin muutoksiin jo viimeisessä Vain elämää -sarjan joulujakossa.

Kun artistit kävivät läpi tulevaisuudensuunnitelmiaan, Haber kuvaili olevansa uransa kanssa eräänlaisessa risteyskohdassa.

– Iso juttu ensi vuonna on mun kirja, joka julkaistaan syksyllä. Sen ympärille olen kehitellyt hyvin paljonkin kaikenlaista.

– Kaikki muu niin, katsotaan. Tietynlaisia isoja kysymyksiä me kaikki kohdataan urallamme aina tietyissä risteyskohdissa ja mä olen nyt yhdessä sellaisessa. Katsotaan, mihin gamla gubbe putoo, Haber muotoili yleisölle leikatussa valmiissa jaksossa.