Suojasää ei uhkaa Huovinhiihtoa

Huovinrinteen ja Virttaan ulkoilualueilla on tänä talvena päästy hiihtämään yhtäjaksoisesti viime vuoden joulukuun puolivälistä alkaen. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Kuluvalla viikolla Säkylänharjuakin piiskanneet räntäsateet eivät vaikuta tulevana sunnuntaina hiihdettävään Huovinhiihto-laturetkeen.

Lunta riittää, ja hiihtopäiväksi povataan poutaista pakkaskeliä.

Retken ajankohta siirrettiin helmikuulle totutusta maaliskuun ensimmäisestä viikonlopusta ja se näyttää nyt osoittautuvan hyväksi ratkaisuksi.

– Lähihistoriassa on monet kerrat hiihdetty talven viimeisillä lumilla. Kaikkein pahin tilanne tuli eteen viime vuonna, kun laturetkeä ei pystytty järjestämään turvallisissa olosuhteissa, Huovinretki ry:n puheenjohtaja Petri Eskola sanoo.

Huovinrinteen ja Virttaan ulkoilualueilla on tänä talvena päästy hiihtämään yhtäjaksoisesti viimevuoden joulukuun puolivälistä alkaen.

Näitä runkolatuja yhdistävä osuus päästään pohjaamaan loppuviikosta, kun ampuma-alueen käyttö sen sallii.

– Tämä laturetki on lajissaan ainutlaatuinen, sillä Säkylänharjun ulkoilualueita yhdistävää reittiä päästään käyttämään vain kerran talvessa. Muutoin alueella ammutaan ja siellä liikkuminen on rangaistuksen uhalla pysyvästi kielletty. Järjestäjät ovat kiitollisia Porin prikaatille yli 50 vuotta jatkuneen laturetkiperinteen mahdollistamisesta, Eskola sanoo.

Laturetken toimipisteet Huovinrinteellä, Vampulassa ja Virttaalla ovat miehitettyinä 18. helmikuuta kello 9 alkaen ja ne sulkeutuvat kello 15.

Lähtöjä kirjataan portaattomasti aina puoleen päivään asti.