Suomalaiselle laivanrakennusosaamiselle työtä Venäjällä


Venäjällä uudistetaan tulevina vuosina valtaosa maan laivastosta. Hallitus on ottanut sen painopistealueekseen ja myös antanut varoja siihen.


Raumalla torstaina järjestetyssä Match Industry -tapahtumassa mukana ollut Proletarsky Zavodin pääjohtaja Vladimir Ogar toivoi yhteishankkeiden löytymistä suomalaisen laivanrakennusosaamisen ja innovaatioiden kanssa.


Laivaston uusiminen ja nykyaikaistaminen on valtava urakka, joka tarjoaa mahdollisuuksia myös laadukkaille ja kustannustehokkaille suomalaisyrityksille. Venäläisen osapuolen vaatimuksena kuitenkin on, että suomalaisyritys on valmis tuotannon aloittamiseen Venäjällä.


– Tuotannon lokalisoinnilla saamme uutta teknologista osaamista maahamme ja samalla voimme luoda myös alueelle uusia työpaikkoja, kiteytti strategisen osaston johtaja Vladimir Malik.


Tapahtumassa oli mukana yli 300 kärkiyritystä ja 700 osallistujaa Suomesta, Venäjältä, Saksasta, Hollannista, Espanjasta ja Virosta. Päivän tarkoituksena oli tavata yrittäjiä ja luoda verkostoja.