Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt uusia Yhteiskunnallinen yritys -merkkejä Raumalle

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin toimikunta on myöntänyt neljä uutta merkkiä Raumalle. Merkin saivat Rauman Vanhainkotiyhdistys, Palvelukoti Kokkilan Kannatussäätiö ja Kiinteistö Oy Kokkilantalo, eli Kokkilan kaikki yritykset. Lisäksi merkki myönnettiin Rauman Taitokunto Oy:lle.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia ja ne käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

Kokkilan tarkoituksena on tukea vanhusten hoito- ja palvelutoimintaa ja sen toiminta on voittoa tavoittelematonta. Rauman vanhainkotiyhdistys on toiminut ansiokkaasti jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan. ­Rauman Vanhainkotiyhdistys ry ylläpitää Palvelukoti Kokkilaa.

Rauman Taitokunto Oy on uudempi yritys ja se toimii yksityisenä yrityksenä työllisyydenhoidon parissa. Se keskittyy pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen ja se toimii henkilöstönvuokrauksessa ja hanketyössä. Taitokunto on mukana ainoana yritystoimijana PARTY – parempaa työ- ja toimintakykyä -kehityshankkeessa ja on aiemmin toiminut ainoana sosiaalisena yrityksenä Satakunnassa.