Suomalaiset suunnittelevat jättilaivan saksalaistelakalle

Elomatic ja Deltamarin ovat solmineet sopimuksen jättimatkustajalaivan suunnittelusta saksalaiselle MV Werften -telakalle.

Suomalaisyhtiöt vastaavat suuresta osasta Global-luokan laivan perus- ja valmistussuunnittelua. Sopimus on kummankin yrityksen historian suurin: yhteensä 860 henkilötyövuotta.

Star Cruises -varustamolle rakennettava Global-luokan matkustajalaiva on yksi maailman suurimmista matkustajalaivoista ja suurin koskaan Saksassa rakennettu. Alus on 340 metriä pitkä, 45 metriä leveä ja sen bruttovetoisuus on 200 001 tonnia.

Projekti kestää lähes neljä vuotta. Aluksen toimitus Star Cruises -varustamolle on suunniteltu ajoittuvan vuoteen 2020.

- Tämä on erittäin merkittävä projekti meille ja osoittaa miten osaamistamme matkustajalaivojen suunnittelijana arvostetaan kansainvälisesti. Projektilla on meille huomattava työllistämisvaikutus pitkälle tulevaisuuteen, toteaa Deltamarinin toimitusjohtaja Mika Laurilehto tiedotteessa.

- Tällaiset haastavat projektit antavat meille mahdollisuuden osoittaa huippuosaamisemme matkustajalaivojen suunnittelijana, kertoo Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo.

Suunnittelusopimus avaa mahdollisuuksia myös suomalaisille laite- ja kokonaistoimittajille päästä osalliseksi tähän massiiviseen projektiin.

- Se ei luo nostetta vain meille vaan koko suomalaiselle meriteollisuuden verkostolle, sanovat Laurilehto ja Rautaheimo.