”Suomalaisille on kyettävä varmistamaan leipä ja lämpö” – Laitilassa vietettiin Olli Rehnin vaalijuhlaa

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisen ohella Rehn pitää tärkeimpinä presidentin tehtävinä arjen turvasta huolehtimista sekä arvojohtajuutta.

Keskustan presidenttiehdokas Olli Rehn korostaa, että vaikka Nato-jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta, samalla tulee visusti huolehtia omasta kansallisesta puolustuskyvystä ja reserviläisarmeijasta myös tulevaisuudessa.

– Suomi on turvallisuuden tuottaja, ja on oman etumme mukaista, että pidämme vahvat puolustusvoimat ja reserviläisarmeijan.

Maanpuolustustahtoa rakennetaan Rehnin mukaan joka päivä jokaisen suomalaisen korvien välissä sillä, miten kansalaiset kohtelevat toisiaan. Eripura ja vastakkainasettelu ovat huolestuttavia ilmiöitä.

Omavaraisuus luo kriisinkestävyyttä

Olli Rehn sanoo vaalikiertueellaan havainneensa, että Venäjä-kysymys herättää ihmisissä huolta. Hänen mukaansa suomalaisten tuleekin aina seurata tarkkaan, mitä Venäjällä tapahtuu.

– Venäjä on tänä päivänä arvaamaton ja aggressiivinen Venäjä. Meillä ei kuitenkaan ole suoraa sotilaallista uhkaa tällä hetkellä. Syytä on silti varautua kaikkiin vaihtoehtoihin, ja sen takia olemme liittyneet Naton jäseneksi.

Rehn peräänkuuluttaa kriisinkestävyyden vahvistamista kaikilla ulottuvuuksilla.

– Hyvin tärkeää on, että kyetään kaikissa tilanteissa varmistamaan leipä ja lämpö eli arjen turva suomalaisille. Tarvitsemme riittävän omavaraisen ruuantuotannon, ja omavarainen energiatalous on kansallinen henkivakuutus.

Arvojohtaja puolustaa perusarvoja

Tiistaiaamuna Helsingistä startannut Rehn päätyi Varsinais-Suomen kierroksellaan illaksi Laitilaan. Keskustan kunnallisjärjestön järjestämä vaalijuhla keräsi Juhlatila Fordsoniin toistasataa osallistujaa.

Juhlaan osallistui myös ehdokkaan puoliso Merja Rehn, joka kansanedustaja Eeva Kallin kanssa oli päivän aikana vieraillut Raumalla ja Porissa.

Merja Rehnin mukaan Suomi saisi hänen puolisostaan presidentin, joka huomioi, kuuntelee, kannustaa ja keskustelee.

– Olli ei todellakaan ole harmaa, vaikka niin väitetään, Merja Rehn nauratti yleisöä.

Olli Rehn painotti, että presidentti toimii myös arvojohtajana, jonka on tunnettava suomalaisten sielunelämää ja yhteiskunnan pulssia.

– Puolustaisin Suomen tasavallan perusarvoja, ihmisarvoa, yhdenvertaisuutta, demokratiaa, oikeusvaltiota. Ne perustuvat sekä kristilliseen että humanistiseen ajatteluun. Niiden varassa on suomalaista yhteiskuntaa rakennettu ja pitää tulevaisuudessakin rakentaa.

Omat vahvuudet esiin

Laitilalainen Joonas Rinne saapui vaalijuhlaan isoisänsä Seppo Rinteen kanssa. Rehnin haastattelun kaksikko kuunteli tarkkaan.

– Ehdokkaita on vaikeaa verrata keskenään, mutta kyllä Olli Rehn ainakin toi selvästi esille omat vahvuutensa. Tärkeää on, että osaa hahmottaa Suomen geopoliittisen aseman eli oman aseman suuremmassa kokonaisuudessa, Joonas Rinne pohdiskeli ehdokkaan puheenvuoron jälkeen.

Laitilan kaupunginvaltuutettunakin toimiva Seppo Rinne pohti yhteyttä hallitusvastuun ja presidentinvaalin välillä.

– Kiinnostaisi tietää, menestyisikö Keskustan ehdokas ehkä presidentinvaalissa paremmin, jos puolue olisi lähtenyt hallitusvastuuseen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut