Suomalaisten tuntojen sanoittaja Veikko "Vexi" Salmi on kuollut 77-vuotiaana

Salmi sanoitti uransa aikana tuhansia kappaleita, toimi levytuottajana sekä kirjoitti useita kirjoja.

Sanoittaja Veikko "Vexi" Salmi on kuollut. Salmi menehtyi varhain tiistaina nopeasti edenneeseen vaikeaan sairauteen helsinkiläisessä hoitokodissa, omaiset tiedottavat. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.

Uransa aikana Salmi laati sanoitukset tuhansiin iskelmäkappaleisiin. Kappaleista yli 3 200 on levytetty. Niitä tulkitsivat muun muassa Irwin Goodman, Kirka, Katri Helena ja Vesa-Matti Loiri.

Salmen ura sanoittajana alkoi 1960-luvulta, ja hän vaikutti myös levytuottajana useissa yhtiöissä.

Sanoittajalegenda olisi täyttänyt 78 vuotta myöhemmin tässä kuussa.

Suomalaisen kevyen musiikin pitkäaikaiselle vaikuttajalle myönnettiin uransa aikana useita kunnianosoituksia, muun muassa ensimmäinen Reino Helismaa -palkinto 1989. 

Salmen sanoittamat kappaleet voittivat Syksyn sävel -kilpailun kuusi kertaa, ja ne edustivat Suomen Euroviisuissa kolmesti.

Salmi tunnettiin myös taidekeräilijänä. Hän lahjoitti  vaimonsa Katri Wanner-Salmen kanssa nykytaiteen kokoelman Hämeenlinnan taidemuseolle 2010. 

Salmi kirjoitti myös lukuisia kirjoja. Hänen kirjalliseen tuotantoonsa sisältyy romaaneja, satukirjoja, kaksiosaiset muistelmat sekä historiikki Hämeenlinnan Pallokerhosta, jolle hän sanoitti myös maalilaulun.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut