"Suomalaisurheilijoiden tunnelma ei ole epätoivoinen tai synkkä"

Rio de Janeiron kuuluisin maamerkki on valtava Kristus-patsas. Kaupunkia ympäröivien vuorten rinteiltä löytyy lukuisia köyhien asuttamia hökkelikaupunkeja, faveloita. Kuva: STT/Lehtikuva

Raumalainen Matias Marttinen matkusti Rion olympilaisiin toisen kisaviikon keskiviikkona ja lentää takaisin Suomeen tänään maanantaina. Opetus- ja kulttuuriministerin Sanni Grahn-Laasosen erityisavustajana kisojen seuraaminen on ollut hänelle työtä.

– Minun vastuualueeni ministerin esikunnassa on urheilupolitiikka, joten tehtäviini täällä on kuulunut muun muassa suomalaisurheilijoiden kannustaminen, Marttinen kertoo.

Suomalaisten saavutukset Riossa jäivät vaatimattomiksi, mitalleita kertyi vain yksi pronssinen. Marttisen mukaan menestys jäi vaisummaksi kuin ehkä odotettiin. Hän ei silti ole havainnut suomalaisten keskuudessa epätoivoista tai synkkää tunnelmaa.

– Toki jotkut ovat kokeneet karvaita pettymyksiä, mutta varsinkin nuorten urheilijoiden joukossa on myös niitä, jotka iloitsevat eteenpäin pääsystä.

Marttinen ei halua sälyttää vastuuta huonosta kisamenestyksestä yksittäisten urheilijoiden tai valmentajien harteille. He ovat hänen valtavasti töitä jo vaikkapa karsintarajajojen ylittämiseen. Marttinen haluaa katsoa mieluummin tulevaisuuteen.

– Nyt pitää miettiä, miten mennään tästä eteenpäin.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.