Suomeen saapuu tiistaina rankkasateita ja voimakkaita tuulia – Rauma säästymässä pahimmalta

Kerttu Horilan Sulottaretkin säästynevät sateelta tiistaina, vaikka muualle Suomeen luvataan jopa rajuja kuuroja. Kuva: Juha Sinisalo

Suomeen saapuu tiistaina syvenevä matalapaine, joka aiheuttaa rankkasateita ja voimakasta tuulta, ennustaa Ilmatieteen laitos.

Tuulen voimistuminen alkaa ennusteen mukaan Suomenlahdella tiistaina puolenpäivän aikoihin. Tuuli on merellä kovaa ja puuskissa mahdollisesti myrskylukemissa. 

Ennusteen mukaan matalapaineen keskuksen reitillä sademäärä kohoaa suureksi. Sadetta voi kertyä kapealle vyöhykkeelle paikoin yli 50 millimetriä, mikä vastaa tyypillistä kesäkuun sademäärää. Rankkasade voi niin ikään aiheuttaa vahinkoja.

Todennäköisimmin rankin sade osuu Uudenmaan ja Kymenlaakson rajalta kohti Pohjois-Savoa ulottuvalle vyöhykkeelle.

Rauman seudulla vältyttäneen rajuilmalta. Tiistaiksi Raumalle luvataan puolipilvistä säätä ja heikkoa tuulta, mutta ei vesisadetta. Pohjois-Itämerelle, Ahvenanmerelle ja Saaristomerelle ennustetaan päivälle sade- tai ukkoskuuroja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ennusteisiin liittyy kuitenkin suuria epävarmuuksia, joten vesillä liikkujien on syytä seurata voimassa olevia varoituksia aktiivisesti.