Suomen itsenäisyyttä juhlistettiin Rauma-salissa – katso kuvat upeista esityksistä

Itsenäisyyspäivän juhlapuhuja, Merivoimien esikuntapällikkö lippueamiraali Jukka Anteroinen muistutti siitä, että Suomessa on päästy aina läpi vaikeista ajoista.

| Päivitetty

Suomen 106-vuotista itsenäisyyttä juhlittiin Raumalla kaupungin järjestämässä tilaisuudessa Rauma-salissa. Juhlassa kuultiin juhlapuhe Merivoimien esikuntapäälliköltä, lippueamiraali Jukka Anteroiselta sekä tervehdyspuhe opettajaopiskelijoiden ainejärjestö Opekas ry:n puheenjohtajalta Verna Myllymaalta.

Juhlapuhuja Anteroinen totesi, että Suomessa eletään vaikeita aikoja. Hänen mukaansa esimerkiksi koronapandemia, Venäjän aloittama hyökkäyssota, energiakriisi ja epävakaa taloudellinen tilanne ovat osoittaneet, että kaikkea ei voi hallita. Vaikeampienkin aikojen yli on selvitty, Anteroinen muistutti.

– Tärkeää on, että muistamme kuinka kalliisti itsenäisyytemme on lunastettu.

– Itsenäisyys on lahja, mutta se on ennen kaikkea tehtävä meille kaikille, Anteroinen totesi.

Lisäksi nähtiin ja kuultiin musiikki-, baletti-, tanssi- ja lauluesityksiä raumalaisilta nuorilta. Kaupunki myös jakoi palkintoja. Kulttuuripalkinnon sai elokuvaohjaaja ja monitaiteilija Lauri-Matti Parppei, liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinnon Rauman Seudun Työnhakijoiden Kipinä-hanke ja nuorisotekopalkinnon Opekas ry.

Vuoden miesurheilijaksi valittiin parayleisurheilija Teijo Kööpikkä, naisurheilijaksi fitnessurheilija Eevi Seikkula, tyttöurheilijaksi kouluratsastaja Roosa Salo, poikaurheilijaksi jalkapalloilija Sulo Ketola ja vuoden joukkueeksi Rauman Lukon jääkiekon B-nuorten SM-hopeaa voittanut joukkue.

Katso kuvagalleria Rauma-salin itsenäisyyspäivän juhlasta. Kuvat Juha Sinisalo:

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut