Suomen journalistiliiton 100-vuotisjuhlavuosi näkyy postimerkissä – postimerkkivuosi 2021 käynnistyy ensi keskiviikkona

Suomen journalistiliitto 100 vuotta -postimerkin on suunnitellut Ilkka Kärkkäinen.

Postimerkkivuosi 2021 käynnistyy ensi keskiviikkona 20. tammikuuta, kun myyntiin tulee neljä uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 11 erilaista postimerkkiä.

Suomen Journalistiliitto täyttää 28. maaliskuuta sata vuotta. Tasavuosien kunniaksi Ilkka Kärkkäinen on suunnitellut graafisen postimerkin, joka kertoo mielipiteiden ilmaisemisen vapaudesta ja oikeudesta osallistua keskusteluun.

– Pelkistetyssä merkissä on kirjain J sekä musta ja valkoinen puhekupla, jotka edustavat erilaisia mielipiteitä. Merkistä voi löytää myös juhlavuoden luvun 100, Kärkkäinen kuvailee.

Riku Ounaslehdon Pidetään huolta -sarjan postimerkki.

Tämän vuoden ystävänpäiväpostimerkeissä nähdään sadunomaisia eläimiä ja kukkien muodostamia värikkäitä kuvioita.

Riku Ounaslehdon kuvittamissa Pidetään huolta -postimerkeissä näkyy orava, perhonen, pesää rakentava lintu, kasveja kasteleva kani, komeasarvinen peura ja kolme kukkia pölyttävää kimalaista.

Oona Himasen kuvittamissa Onnittelukukat-postimerkeissä esitellään monille tuttuja monivuotisia koristekasveja, joista kasvatetaan puutarhoissa ja julkisilla paikoilla.

Paula Salviander puolestaan kuvaa suunnittelemissaan Kukkatarha-postimerkeissä runsasta kukkatarhaa, jonka kukkien loistolla voi koristaa keväisiä viestejä vaikkapa pääsiäisen aikaan.