Suomen Kotiseutuliiton korkein tunnustus Birgit Jaakolalle

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt kotiseututyön ansiomitalin kotiseutuneuvos Birgit Jaakolalle. Mitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.
Birgit Jaakola on Sastamalan kiikoislainen kulttuurijohtaja, joka on ansioitunut kotiseututyön puolestapuhuja etenkin Satakunnan alueella. Hän on toiminut sekä Rauman että Porin kulttuuritoimenjohtajana vuosikymmeniä. Lisäksi hänet tunnetaan muun muassa Rauman Mustan Pitsin yön ja Kiikoisten Purpurijuhlien perustajana.


Jaakola on vaikuttanut niin paikallisissa kotiseutuyhdistyksissä, kaupunginvaltuustoissa, maakuntaliitossa kuin Suomen Kuntaliiton valtuustossakin.
Lauantaina Seinäjoen Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä järjestetyssä Kotiseutugaalassa luovutettiin mitalit kaikkiaan 11 henkilölle.


Suomen Kotiseutuliitto on etenkin paikallista kulttuuriperintöä ja kotiseututoimintaa vaaliva keskusjärjestö, jonka jäseninä on 642 kotiseutu- ja kaupunginosayhdistystä sekä lukuisia alueellisia kotiseutujärjestöjä. Lisäksi siihen kuuluvat kaikki maakuntien liitot ja joka kolmas Suomen kunnista.