Suomen Ladun retkipäivää vietetään viikonloppuna

Retkipäivä 29. elokuuta on hyvä hetki vaihtaa maisemaa sohvan pohjalta lähiluontoon. Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät silloin kaikille avoimia retkiä.

- Haluamme kannustaa kaikki ulos nauttimaan luonnosta, Tiia Eskelinen Suomen Ladusta kertoo.

Retkipäivän tapahtumat ovat hauskoja matalankynnyksen retkiä, joissa pääsee viettämään päivää hyvässä hengessä lähiluonnossa. Silloin järjestetään myös Muumien retkeilykouluja, joissa harjoitellaan retkeilytaitoja lapsilähtöisesti ja leikitään teemaan liittyviä leikkejä.

Lähimmän retken löydät Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Retkeily on nautinnollista ja palauttavaa ulkoilua, joka sopii kaikille. Retken voi helposti suunnitella niin, että myös perheen pienimmät pääsevät mukaan. Luonnossa oleskelulla on lukuisia terveysvaikutuksia. Se lievittää stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja madaltaa sykettä sekä verenpainetta. Kauas ei tarvitse lähteä, sillä jo lähimetsä tarjoaa eväät onnistuneeseen retkeen.

Retkipäivä on osa Suomen Ladun Yhdessä -teemapäiviä. Yhdessä -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja usein koko perheelle sopivia matalankynnyksen tapahtumia, joissa pääsee myös tutustumaan paikallisen ulkoiluyhdistyksen toimintaan.