Suomen Latu palkitsi Rauman Ladun koronavuoteen ideoiman hämäräpolun

Ulkoilujärjestö Suomen Latu on valinnut Rauman Latu ry:n ideoiman ja toteuttaman hämäräpolun kuukauden ulkoiluteoksi.

– Nostamme neljästi vuodessa esiin eri puolilla Suomea, useimmiten vapaaehtoistyön siivittämänä tehtyjä hankkeita ja aloitteita, joiden tuloksena paikalliset ulkoiluolosuhteet tai -paikat ovat monipuolistuneet kaikkien iloksii, perusteissa kuvaillaan.

Rauman Ladun perhetapahtumista lokakuinen taskulamppuretki on ollut vuosittain se kaikkein suosituin ja retkellä on parhaimmillaan ollut yli 500 kävijää. Perinteisesti retki on järjestetty talviaikaan siirtymisen jälkeen Nasulammella, jossa on selkeät polut sekä nuotiopaikka.

– Nyt poikkeuksellisena pandemia-aikana olemme Rauman Ladun metsämörritoimikunnassa joutuneet pohtimaan, mitä tilaisuuksia voimme järjestää ja mitä täytyy perua. Yhteisesti totesimme, että perinteistä taskulamppuretkeä emme turvallisesti pysty järjestämään. Jotain korvaavaa halusimme tilalle, yhdistyksestä kerrotaan.

Yhteisessä ideariihessä päädyttiin järjestämään omatoimiretki perheille, jonka pariin pääsi tutustumaan viikon ajan.

– Keksimme perheille hämärähommia: tasapainoilua, heijastintähtitaivaan ihailua, lintutornista Mörrin veneen etsimistä ja siimaradalla kulkemista. Polulla oli heijastimia, jotka ohjasivat kulkua ja joita oli hauska etsiä.

– QR-koodin kautta ilmoittautuneita pimeässä retkeilijöitä oli lähes 300. Todellinen luku on varmasti sitäkin suurempi, koska kaikki eivät ilmoittautuneet, yhdistyksestä kerrotaan.