Suomen musiikkiteatterilta uusi esitys Olli Lindholmista, Jussi Hakulisesta ja Yöstä: ensi-ilta tammikuussa Promenadisalissa Porissa.

Suomen Musiikkiteatterin Joutsenlaulu-musikaalin ensi-ilta on tammikuussa Porissa.

Yö-yhtyeen vaiheista, ja varsinkin yhtyeen perustajista, Olli Lindholmista ja Jussi Hakulisesta kertova Joutsenlaulu-musikaali tulee ensi-iltaan tammikuussa 2023 Porin Promenadisalissa. Vuoden mittaan esityksiä on ympäri Suomen.

Esityksen toteuttaa Suomen musiikkiteatteri, joka kertoo tiedotteellaan sopineensa viime talvena Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä.

– Hän oli innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin, kertoo musikaalin käsikirjoittaja Katariina Leino teatterin tiedotteella.

Olli Lindholmia esittää muusikko Matthau Mikojan alias Matti Mikkonen, toisen polven manserokkari.

Mikkonen on Popedan alkuperäiskitaristin, Arwo Mikkosen poika, joka on esiintynyt Bloodpit-yhtyeen keulakuvana sekä omalla soolobändillään Matthau Mikojan Band.

Viime vuodet Mikkonen on keskittynyt soolokeikkojen ohella musiikkiteatteriin. Tälläkin hetkellä hän esittää Juice Leskistä musikaalissa Viidestoista Yö.

Jussi Hakulista esittää laulaja Erik Kraemer, joka esittänyt musiikkiteatterissa muun muassa Rauli Somerjokea ja Mikko Alataloa.

Joutsenlaulusta on keväällä 2023 yhteensä 30 esitystä. Kesällä 2023 musikaali nähdään Ruissalon kesäteatterissa Turussa. Konserttisalikiertue jatkuu myös syksyllä 2023.