Suomen paras olut tulee Uudestakaupungista

Uudessakaupungissa toimivan Vakka-Suomen Panimon valmistama 6,2-prosenttinen Wehnäbock on Suomen Paras Olut vuonna 2012. Vuoden paras olut valittiin Helsingin Rautatientorilla käynnistyneessä Herkkujen Suomi – Syystober -tapahtumassa torstaina.

Valintaraadin mielestä suodattamaton ja väriltään tummahko Prykmestar Wehnäbock on erittäin tasapainoinen ja suomalaiseen makuun sopiva vehnäolut. Wehnäbock on kesäinen, mutta lopulta syksyynkin sopiva ja lämmittävä olut, jonka makuprofiilissa on miellyttävää mausteisuutta.

Oluen reseptin on suunnitellut ja oluen valmistanut panimomestari
Jani Vilpas. Tukeva ja ennakkoluuloton olut on saanut innoituksensa saksalaisista esikuvistaan. Tavallisuudesta poiketen oluessa on käytetty saksalaisten humalien sijaan amerikkalaista Cascade-humalaa, joka sitrusaromeineen täydentää pintahiivaoluen hedelmäistä tuoksua ja makua.

Suomalainen Olut ry:n toisen kerran järjestämään kilpailuun osallistui 127 erilaista kotimaista olutta 18 panimosta. Kilpailevien oluiden määrä kasvoi yli neljänneksellä verrattuna viime vuoden ensimmäiseen kilpailuun, jossa oli mukana 99 olutta 17 panimosta.