Suomen suurin nuorten tiedekilpailu hakee vuoden parasta ideaa – voittajalle 5 000 €

​​​​​​​Tiede- ja teknologiakilpailu Beyond 2020 Challenge haastaa kaikki Suomen toisen asteen opiskelijat keksimään luovia ratkaisuja.

| Päivitetty

Tiede- ja teknologiakilpailu Beyond 2020 Challenge haastaa kaikki Suomen toisen asteen opiskelijat keksimään luovia ratkaisuja mieltä polttaviin tai ihmiskuntaa koskettaviin kysymyksiin. 

Kilpailun järjestävät yhdessä Turun kaupunki ja lääkeyritys Bayer.

 Nuoria tukevat koko kilpailun ajan tekniikan alojen korkeakouluopiskelijamentorit.

Kilpailutyön aihevalinnassa vain mielikuvitus asettaa rajat. Aiempina vuosina joukkueet ovat esimerkiksi kehittäneet syöpähoitoa, tehneet pihoista hiilinieluja ja parantaneet Itämeren laatua sinisimpukoilla.

Yhteistä ideoille on ollut se, että ne sekoittavat luovasti eri tieteenaloja, yhteisenä tähtäimenä maapallon ja ihmiskunnan auttaminen.

 Kilpailun yhtenä päätavoitteena onkin kannustaa nuoria yhä enemmän tekniikan ja luonnontieteiden pariin.

Ministeriön tuen tiede- ja teknologiakilpailuun tuo opetusministeri Li Andersson.

Beyond 2030 Challenge -kilpailussa nuoret muodostavat omat joukkueensa. Kilpailla voi joko yhden tai useamman hengen joukkueissa, ja kilpailun saa sisällytettyä osaksi nuoren lukio- tai ammattiopintoja.

Kilpailun palkinnot myönnetään joukkuekohtaisesti: voittajalle 5 000 euroa, hopeasijasta 2 500 euroa ja 1 250 euroa pronssista. 

Ilmoittautuminen Beyond 2030 Challengeen on auki 4.10.–18.11.2022. Kilpailun voittaja ratkeaa livefinaalissa 21. huhtikuuta, ja viisi finaalijoukkuetta valitaan helmikuussa järjestettävässä semifinaalissa.

Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Kilpailun kotisivut: www.turku.fi/beyond2030

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut