Suomen viisuedustajaksi Darude – Twitterissä lanseerattiin jo #euraviisut

Darude esiintyi viime kesänä Raumalla RMJ:ssä. Kuva: Jere Grönberg

Suomen edustaja kevään Euroviisuissa Israelin Tel Avivissa on Darude. Edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa 2. maaliskuuta.

Darude eli muusikko Ville Virtanen on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä artisteja. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa vuonna 2000 oli Before the Storm, jonka maailmanlaajuiseksi hitiksi nousi single Sandstorm.

Hinnerjoelta kotoisin oleva Ville Virtanen herätti seudulla heti hehkutuksia Hinnerjoen viemisestä maailmankartalle. Twitterissä lanseerattiin nopeasti pilke silmäkulmassa jo hashtag #euraviisut.

– Olemme todella innoissamme, että yksi Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti tunnetuimmista artisteista otti haasteen vastaan ja edustaa Suomea Euroviisuissa. DJ-artisteja ei viisulavalla varsinaisesti ole aiemmin nähty, Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio sanoo.

Darude haluaa tuoda euroviisulavalle festari- ja klubikeikoiltaan fiiliksiä ja visuaalisuutta, jotka jäävät jokaiselle tv-katsojalle mieleen.

– Tämä on minulle haasteena aivan huikean iso monessa mielessä. Kun minua pyydettiin mukaan, se pelotti, mutta en millään voinut sanoa ei. On kunnia päästä kokemaan tämä ainutlaatuinen tapahtuma. Minulla on vain positiivisia odotuksia koko hommasta, Darude sanoo.

UMK-kappaleensa Darude esittää yhdessä vierailevan solistin, Sebastian Rejmanin, kanssa. Rejman tunnetaan yhtyeestä The Giant Leap. Hän on myös näyttelijä ja tuttu muun muassa tv-sarjoista Syke ja Ex-onnelliset.

Näin kisa etenee

  1. Tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun kappaleet julkaistaan kolmena peräkkäisenä perjantaina 8.2., 15.2. ja 22.2.
  2. Kaikki kolme kappaletta esitetään suorassa lähetyksessä UMK19: Darude lauantaina 2.3. klo 21 Yle TV2:ssa. Suomen viisuedustuskappale valitaan tämän suoran lähetyksen aikana. Valinta perustuu yleisöäänien sekä kutsutun kansainvälisen raadin yhteispisteisiin.
  3. Tänä vuonna UMK järjestetään Turussa. Lipunmyynti Turun Logomon tapahtumaan alkaa 1. helmikuuta klo 10.

Lisää aiheesta

Daruden Sandstorm ylitti 100 miljoonan Spotify-kuuntelun rajan

Darude ottaa kantaa alakouluikäisten pelaamiseen ja somettamiseen