Suomessa oli jälleen nollan koronaviruskuoleman vuorokausi – Ruotsissa jo lähes 4000 kuolemaa

Suomessa ei tänäänkään ole raportoitu yhtäkään koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Myöskään eilen ei kerrottu yhdestäkään uudesta koronaviruskuolemasta.

Yhteensä kuolemia on THL:n mukaan ollut 306. THL tosin huomauttaa, ettei kaikista sairaanhoitopiireistä saada viikonloppuisin ajantasaista tietoa sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrästä ja kuolemantapauksista.

Aiemmin THL kertoi, että uusia tartuntoja on eilisen jälkeen tullut tietoon 31, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ilmenivät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vahvistettuja tartuntoja on nyt yhteensä 6 568.
Perjantaina THL kertoi 44 uudesta tartunnasta, ja torstaina lukema oli 50.

Kymmenellä alueella ei ole ilmennyt uusia tartuntoja yli viikkoon.

Rauman seudun tartuntojen määrä on ennallaan: Rauma 16, Laitila 9, Uusikaupunki 6 ja Eurajoki 5. Tätä pienempiä määriä ei kuntakohtaisesti ilmoiteta.

Vahvistettujen tautitapausten sukupuolijakauma on edelleen hyvin tasainen: tartunnan saaneista 50,6 prosenttia on naisia ja 49,6 prosenttia miehiä.

Sairaalapotilaiden määrä väheni

Tehohoidossa on THL:n mukaan edelleen 21 ihmistä eli saman verran kuin eilen. Sairaalahoidossa olevien määrä on kuitenkin laskenut yhdeksällä, eli yhteensä sairaalassa on 104 koronaviruspotilasta. Luvussa ovat mukana myös tehohoidossa olevat.

Suurin osa sairaalahoidossa olevista, yhteensä 93 potilasta, on THL:n mukaan Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella.

Tartuntojen määrässä Helsinki on selkeä ykkönen: pääkaupungissa on kirjattu lähes 2 500 tartuntaa. Vantaalla tartuntoja on reilu 800 ja Espoossa 735.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita on THL:n keskiviikkoisen arvion mukaan noin 4 800. Testattuja näytteitä on kirjattu yli 165 600.

Yhteensä maailmalla on todettu koronavirustartuntoja noin viisi miljoonaa ja tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu yli 320 000.

Ruotsissa koronakuolemien määrä lähenee 4  000:ta
 

Ruotsissa koronaan liittyviä kuolemantapauksia on nyt melkein 4 000, kertovat kansanterveysviranomaisten tuoreet tilastot.

Edellisestä vuorokaudesta on tullut 67 uutta kuolemaa.

Kuolleista reilut 2 200 on miehiä ja noin 1 800 naisia.

Tähän mennessä koronatartuntoja on Ruotsissa rekisteröity vajaat 33 200. Lisäystä edelliseen vuorokauteen on 379.

Lisätty Ruotsin tiedot klo 16.07

Lisää aiheesta

Päiväkoti-ikäisellä lapsella todettu koronavirustartunta Uudessakaupungissa

Satakunnassa ei edelleenkään yhtään uutta koronatapausta