Suomessa on raportoitu 235 uutta koronavirustartuntaa – Raumalla jälleen uusi tartunta

Suomessa on raportoitu perjantaina 235 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (Thl).

Raumalla todettiin myös jälleen uusi tartunta. Raumalla on todettu nyt yhteensä 30 koronavirustartuntaa. Viimeisen kahden viikona aikana tapauksia on tullut ilmi Raumalla viisi. Porissa samassa ajassa tartuntoja on todettu kaksi.

Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu Suomessa yhteensä 2 096 tartuntaa, mikä on 1 124 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana. 

Koronaviruksen keskimääräinen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 36,7 tartuntatapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Ylivoimaisesti suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Pohjanmaalla Vaasassa. Siellä on 177,8 koronavirustartuntaa 100 000 asukasta kohden. Toiseksi suurin ilmaantuvuusluku on Uudellamaalla (64,6) ja kolmanneksi suurin Pohjois-Karjalassa (28,7).

Pienimmät ilmaantuvuusluvut ovat Satakunnassa (5,6), Päijät-Hämeessä (8,6) ja Kymenlaaksossa (9,2).

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 11 580. Testejä on tehty THL:n mukaan 1 159 747 kappaletta ympäri maan.
 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Huipputuloksella ei ole varaa röyhistellä – Satasairaalan infektioylilääkäri muistuttaa, että korona voi ryöpsähtää milloin vain Satakunnassakin

Vain tilaajille Yhteiset säännöt koko RMC:n telakalla: "Laivaa ei voida rakentaa etänä, mutta esimerkiksi suunnittelutyö etänä onnistuu"

Vain tilaajille TVO on konsultoinut tiiviisti Satasairaalaa omissa koronatoimissaan – tiukempi ilmaantuvuusraja matkustelulle kuin valtioneuvostolla