Suomessa päiväkohtainen koronatartuntaennätys: 1570 tapausta – Satakunnassa 14 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 1 570 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kyseessä on suurin päiväkohtainen raportoitu luku Suomessa koko epidemian ajalta.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 15 500 koronatartuntaa, mikä on vajaat 4 400 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä 275 ihmistä, mikä 45 koronapotilasta vähemmän kuin edellisellä raportointikerralla maanantaina.

Tehohoidossa on yhä 51 koronapotilasta eli yhtä monta ihmistä kuin maanantaina.

Lisäksi THL kertoi tänään 13 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 1 348. Tartuntoja on puolestaan todettu koko epidemian aikana reilut 188 100.

Koronan ilmaantuvuus yhä valtakunnallisessa kasvussa

Myös koronatartuntojen valtakunnallinen ilmaantuvuus jatkaa kasvuaan. Ilmaantuvuus on viimeisen kahden viikon ajalta noin 280 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Tätä edeltäneiltä kahdelta viikolta ilmaantuvuusluku oli noin 201.

Alueellisesti suurinta koronan ilmaantuvuus on Pohjois-Pohjanmaalla, jossa on todettu noin 559 tartuntaa viimeisen kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden. Perässä ovat Päijät-Häme (ilmaantuvuusluku noin 356) ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (noin 345).

Paras koronatilanne on Kainuussa, jossa ilmaantuvuusluku on vain noin 57.

Satakunnan tilanne

Keskiviikkona Suomessa todettiin yhteensä 1570 koronatartuntaa, joista 14 Satakunnassa. Raumalla ja Porissa uusia tartuntoja oli kaksi, Säkylässä yksi.

Uudessakaupungissa tartuntoja tilastoitiin kaikkiaan 19 ja Laitilassa yksi.

Lisää aiheesta

Korona sekoitti Lukon pakan: lainamies Simontaival Lukon ykkösketjussa tänään, Repo sentterinä

Suomessa ei ole vielä todettu omikronvariantin aiheuttamaa koronatautia – kolmea uutta epäilyä tutkitaan

Vain tilaajille Raumalaiskahviloiden koronapassikäytännöt vaihtelevat – mikäli kahvila haluaa hyödyntää anniskeluoikeuksiaan, passi ilta-aukiololle vaaditaan

Koronarokotukset jatkuvat Raumalla, mutta itsenäisyyspäivänä ei järjestetä rokotustilaisuutta