Suomessa raportoitu 344 uutta koronatartuntaa – pandemia-ajan suurin yhtenä päivänä ilmoitettu määrä

Suomessa on raportoitu 344 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kyseessä on pandemia-ajan suurin yhtenä päivänä ilmoitettu tartuntalukema.

Satakunnassa uudet tapaukset on merkitty Poriin, Ulvilaan ja koronakartalle uutena nousseeseen Harjavaltaan.

Kahden viikon trendinä tartuntojen määrä on kuitenkin ollut laskussa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 777 tartuntaa, mikä on 112 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on 45,2 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on laskenut hieman, sillä edellisten kahden viikon aikana se oli 52,9 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Viimeisten kahden viikon ajalta korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Vaasan sairaanhoitopiirin 107,8 ja matalin on Pohjois-Karjalan 4,3 tapausta. Sekä Vaasan että Pohjois-Karjalan ilmaantuvuusluvut ovat laskeneet huomattavasti edellisten kahden viikon takaisista luvuista. Vaasan ilmaantuvuusluku oli silloin 391,62 ja Pohjois-Karjalan 27,48 koronatartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

29 altistunut koronavirukselle Porissa opiskelijajärjestön urheiluvuoroilla

Turun yliopiston Porin yksikön opiskelijajärjestö Pointer ry:n urheiluvuoroilla on maanantain ja tiistain aikana tapahtunut altistumisia koronavirukselle.

Altistumiset koskevat maanantaina 26.10. klo 20.30 alkaen Lyseon salissa järjestettyä salibandyvuoroa sekä tiistaina 27.10. klo 21.30 alkaen Karhuhallissa järjestettyä jalkapallovuoroa.

Salibandyssä altistuneita henkilöitä on 12 ja jalkapallossa 17.

Pointer ry ja Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset kartoittavat altistuneet henkilöt. Kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja heidät asetetaan 10 päivän karanteeniin altistumisajankohdasta alkaen.

Altistumiset kohdentuvat vapaa-aikaan, sillä opiskelu on tapahtunut etänä ja siihen liittyviä altistumisia ei ole. Tartunnan lähde on Satakunnan ulkopuolelta.