Suomessa todettu 29 uutta koronavirustartuntaa, Turussa kahdeksan - pääministerin testi negatiivinen

Suomessa on todettu 29 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 805.

THL:n karttasovelluksen mukaan Turussa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa tiistain jälkeen. Keskiviikkona Turussa tuli ilmi koronatartunnat päiväkodissa ja lukiossa Varissuolla.

THL on ilmoittanut, että ulkomailta saapuneiden henkilöiden tartunnat kirjautuvat rekisteriin viiveellä. Päivittäisissä tartuntaluvuissa voi siis olla mukana aiemmin Suomeen saapuneita henkilöitä.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia ei tänään ilmoitettu. Sairaalahoidossa on viruksen vuoksi nyt kahdeksan ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä koronaviruksen takia.

Pääministeri Sanna Marinin koronavirustestin tulos oli negatiivinen, Marin kertoi Twitterissä keskiviikkona.

Pääministeri aikoo silti jatkaa toistaiseksi etätöissä lievien hengitystieoireiden takia. Marinin mukaan hänen vointinsa on hyvä. Hän muistuttaa, että on tärkeää, ettei töihin mennä oireisena ja näin altisteta muita.

Marin kertoi tiistaina kärsivänsä lievistä hengitystieoireista ja menevänsä koronavirustestiin. Hän osallistui etäyhteyden kautta keskiviikkona SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokoukseen ja hallituksen neuvotteluihin.

Lisätty tieto, ettei uusia kuolemantapauksia kello 14.03