Suomi-Areenasta luodaan uudenlainen hybriditapahtuma kesällä 2021 – tapahtumia Porin lisäksi Helsingissä

MTV ja Porin kaupunki järjestävät Suomi-Areenan ensi kesänä hybriditapahtumana. Suomi-Areena näkyy ja kuuluu 12.–16.7.2021 Porissa, Helsingissä, tv-kanavilla ja mtv-palvelussa.

Suomen suurimmasta yhteiskunnallisesta keskustelutapahtumasta on tavoitteena rakentaa aivan uudenlainen hybriditapahtuma – kokonaisuus, joka edistää jokaisen suomalaisen mahdollisuutta osallistua sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia kysymyksiä koskevaan keskusteluun.

– Haluamme hyödyntää Suomi-Areenassa uusia digitaalisia toteutustapoja fyysisten toteutustapojen rinnalla. Ajatus tällaisesta hybriditoteutuksesta on osa pitkän aikavälin kehittämisstrategiaa ja samalla looginen ratkaisu tässä kohtaa pitkittyneen koronatilanteen vuoksi, kertoo Suomi-Areenan ohjausryhmään kuuluva MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta Porista ja Helsingistä. Fyysisesti tapahtumapaikoille otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa. Koko ohjelmisto on maksutta kaikkien suomalaisten katsottavissa mtv-palvelusta. Lisäksi Suomi-Areena-ohjelmiston parhaat palat voi katsoa antenniverkossa uudelta Suomi-Areena tv-kanavalta, jonka katsojien käytössä ovat myös Digitan mahdollistamat osallistavat HybridiTV-palvelut.

Ensi kesänä 15. kertaa järjestettävän SuomiAreenan teemoja ovat: yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

– Näemme, että ensi kesäksi suunniteltu hybriditoteutus edistää arvojamme ja vastuullisuustavoitteitamme. Haluamme, että Suomi-Areena on tulevaisuudessa tapahtuma, jonka järjestäminen kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä. Tärkeää on myös, että Suomi-Areena on Porin alueelle taloudellisesti kannattava ja tuo suomalaiset yhteen yhteiskunnallisen merkityksellisen sisällön äärelle, kertoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.