Suomi tukee EU-komission ehdotusta suden suojelun lieventämisestä – esillä myös karhu ja ilves

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah osallistuu EU:n maatalous- ja kalastusneuvoston kokoukseen ensi tiistaina.

| Päivitetty

EU-komissio ehdotti joulukuussa, että suden suojelutasoa laskettaisiin. Suomi tukee aloitetta kannanotollaan, jonka se nostaa esille EU:n maatalous- ja kalastusneuvostossa.

– Suomalaiset sidosryhmät vastasivat syksyllä ahkerasti komission tekemään kyselyyn susitilanteesta, mikä osaltaan sai komission vakuuttuneeksi muutoksen tarpeesta. Jatkamme nyt tätä vaikuttamistyötä neuvostossa, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.) maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa.

Suomi haluaa kannanotollaan tukea komission aloitetta muuttaa suden suojelustatus Bernin sopimuksessa tiukasti suojellusta lajista suojelluksi lajiksi ja kannustaa tekemään vastaavat muutokset luontodirektiivin liitteisiin.

Suojeluaseman muutosehdotusta perustellaan susikannan myönteisellä kehityksellä.

Ministeriö: Karhun suojelustatuksen muuttaminen tärkeää

Suomi haluaa muutosta myös muiden suurpetojen suojelutasoihin.

– Suomessa karhu- ja ilveskannat ovat Suomen EU-jäsenyysaikana moninkertaistuneet ja ovat olleet vuosia suotuisalla suojelun tasolla. Tästä huolimatta viimeisten vuosien aikana poikkeuslupakäytännöt ovat tiukentuneet, sanotaan tiedotteessa.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan erityisesti karhun suojelustatuksen muuttaminen on tärkeää, jotta kantaa pystytään hallitsemaan ja ihmisarkuus säilyttämään.

Essayah osallistuu EU:n maatalous- ja kalastusneuvoston kokoukseen Brysselissä ensi tiistaina.

Emmi Tilvis, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut