Suomi voisi linnoittaa itärajansa turvaksi Venäjältä – Linnoittamista tarvitaan myös nykysodissa: "Pilvipalvelut eivät suojaa kranaatin sirpaleilta"

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on jatkunut yli 20 kuukautta. Venäjän armeija on linnoittautunut laittomasti miehittämälleen Ukrainan maaperälle, mikä tekee Ukrainalle omien alueidensa palauttamisesta äärimmäisen raskasta. Kun Venäjän joukot marraskuussa 2022 vetäytyivät Ukrainan Hersonin alueelta, heidän jäljiltään päästiin tutkimaan tällaista linnoitusta.
Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on jatkunut yli 20 kuukautta. Venäjän armeija on linnoittautunut laittomasti miehittämälleen Ukrainan maaperälle, mikä tekee Ukrainalle omien alueidensa palauttamisesta äärimmäisen raskasta. Kun Venäjän joukot marraskuussa 2022 vetäytyivät Ukrainan Hersonin alueelta, heidän jäljiltään päästiin tutkimaan tällaista linnoitusta. Kuva: Hannibal Hanschke

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua on vuosien mittaan syytetty presidenttivetoisuudesta ja raikkaiden ideoiden vaikenemisesta kuoliaaksi. Arvostetunkin vaikuttajan julkinen puheenvuoro saattaa yhä ällistyttää katsomon niin, että tuloksena on hiljaisuus.