Suositusten mukaan niin kauan kuin mahdollista – Salosen perheessä viisivuotiaskin matkaa mukavasti turvaistuimessa selkä menosuuntaan

Tytti Salonen avasi ja laski lasten haalareita, jotta kevyemmän vaatetuksen kanssa vyöt tulevat napakammin ja turvallisemmin lasten ympärille. Salonen sovitti turvaistuimia ennen ostopäätöstä, jotta istuimia varmasti mahtui auton takapenkille kolme rinnan. Kuva: Juha Sinisalo

Liikenneturva päivitti viime viikolla lasten turvaistuinten suositusikärajoja. Aikaisemmin suositus lasten kuljettamisesta selkä menosuuntaan ulottui vain kolmeen ikävuoteen, kun jatkossa suositus on Norjan ja Ruotsin kanssa yhteinen eli neljä ikävuotta.

Raumalainen kolmen lapsen äiti Tytti Salonen on mielissään muutoksesta.

– Todella hyvä uutinen. Yleensä kääntämistä perustellaan sillä, että lapsilla olisi epämukava olla selkä menosuuntaan. Omia lapsia kun olen seurannut, niin he tykkäävät leikkiäkin ihan samanlaisissa asennoissa.

– Viisivuotiaani ei ole ainakaan kertaakaan valittanut sitä, että niin olisi huono istua. Hän saa todella mukavan asennon, kun hän on sellaisessa rennossa risti-istunnassa.