Superhitti Sandstorm soi radiossa yhtäjaksoisesti koko vuorokauden – juhlistaa kappaleen 20-vuotista soittohistoriaa

Kuva: Jere Grönberg

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 20 vuotta Daruden Sandstormin julkaisusta. Hitmix-radiokanava kunnioittaa tätä suomalaisen musiikin kivijalkaa soittamalla perjantaina 15.11. vuorokauden ajan ainoastaan Sandstorm-biisiä.

Tämä takoittaa, että biisi ehtii soida 24 tunnin aikana radiossa noin 350 kertaa.

– Onhan tämä varsin poikkeuksellinen tempaus, mutta vähintäänkin poikkeuksellista on myös Sandstormin menestys. Uskomme, että tämä on juuri oikea tapa kunnioittaa Sandstormin huikeaa voittokulkua, kertoo HitMixin ohjelmapäällikkö Satu Risteli.

Sandstorm on kiistatta Suomen ja yksi koko maailman menestyneimpiä kappaleita. Sitä on striimattu eri palveluissa yhteensä yli 350 miljoonaa kertaa. Biisi on myynyt platinaa Suomessa ja Englannissa sekä kultaa Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Ruotsissa.

Sandstorm oli vuoden 2000 myydyin vinyyli koko maailmassa ja kappale on viihtynyt tanssilistojen kärjessä kymmenissä maissa.

Sandstorm on myös soinut lähes kaikissa suurissa urheilutapahtumissa ympäri maailmaa. Biisiä on kuultu niin NHL-matseissa kuin olympialaisissakin, joten se on tullut tutuksi myös sille yleisölle, joka ei ole tanssinut kappaleen tahdissa clubeilla.

– Onhan se nyt ihan hullua ja hullun siistiä, että omasta biisistä on tullut ilmiö. Olen analysoinut Sandstormin menestystä varmaan miljoonia kertoja yksikseni sekä kollegoiden ja ystävien kanssa pääsemättä mihinkään tyhjentävään ratkaisuun, mutta yksi asia on selvä: jokin siinä resonoi niin monissa ihmisissä, Ville Virtanen eli Darude sanoo.

– Sandstorm on aloittanut mun uran ja luonut pohjan kaikelle sille, mitä olen saanut tehdä työkseni. On kaikkien biisin ostaneiden, sen tahdissa tanssineiden, urheilleiden ja sitä millä tahansa tavalla fiilistelleiden ansiota, että olen edelleen tänään tämän sorvin ääressä. Siitä en voi kuin nöyrästi kiittää kaikkia! Tarina jatkuu, Virtanen jatkaa.

Lisää aiheesta

Daruden videoterveiset bäkkäriltä juuri ennen h-hetkeä - katso Villen video matkabaarin kisakatsomolle

Vain tilaajille Täysi matkabaari seurasi Daruden euroviisuesitystä! – palaa illan tunnelmiin

Vain tilaajille Ville Virtanen sai ala-asteella serkultaan Karilta kasetin, ja se oli alkusysäys uralle Darudena: Olisin voinut olla myös rockbändimuusikko

Vain tilaajille Darude päätti lähteä Euroviisuihin, koska hänellä ei ole kisassa kuin saavutettavaa: "Olen pettynyt, jos emme pääse finaaliin"

Vain tilaajille "Mahtaa Hinnerjoen torilla olla tungosta, kun euroviisuvoitto tulee" – asiassa on kuitenkin vielä yksi mutta