Susi liikkuipihoilla Liedossa

Varsinais-Suomen poliisi sai lauantaina aamupäivällä uusia ilmoituksia sudesta, tällä kertaa Liedon Ilmarisista. Riistanhoitoyhdistyksen petoasiantuntijan havaintojen mukaan susi oli liikkunut valoisaan aikaan ainakin kahden kiinteistön pihalla Vanhan Tampereentien varressa.

On varsin todennäköistä, että kyseessä on sama yksilö, joka liikkui asutuksen läheisyydessä perjantaina Moisiossa.

Perjantain etsintöjen jälkeen suden epäiltiin poistuneen Tampereen valtatien itäpuolelle.

Jäljistä päätellen susi oli jäänyt aivan Ilmaristen keskustan tuntumassa olevaan Kärmekallion metsään, joka sijaitsee Vanhan Tampereentien pohjoispuolella taajaan asutun alueen välittömässä läheisyydessä.

Suden toistuva liikkuminen asuinalueilla on merkki siitä, että se ei pelkää ihmistä, poliisista kerrottiin.

Poikkeuksellista suden käyttäytymisessä on erityisesti se, että se liikkuu pihoilla valoisaan aikaan. Koska kyseinen yksilö saattaa olla vaaraksi ihmiselle, poliisin yleisjohtaja antoi määräyksen suden lopettamiseksi, mikäli se tavataan tällä alueella.

Iltapäivällä sudesta tuli jälleen havainto, kun se oli käynyt niin ikään Ilmarisissa erään kiinteistön pihassa välittämättä siellä olleista ihmisistä. Susi oli käynyt noin 10 metrin etäisyydellä ihmisistä. Myös paikalla ollut poliisipartio oli saanut näköhavainnon sudesta.

Paikalla oli poliisin lisäksi lukuisa joukko metsästäjiä, jotka toimivat tehtävässä poliisia avustavina henkilöinä. Suden etsinnät lopetettiin kello 17.45 pimeän tullen. Suden lopettamispäätös peruttiin, ja sen toivotaan poistuvan yön aikana asumattomalle alueelle.