Susijahti ei ala Varsinais-Suomessa ainakaan heti tiistaina – oikeus laittoi poikkeusluvat toimeenpanokieltoon

Somerniemen laumaan myönnettyjen kolmen poikkeusluvan täytäntöönpano kieletään, kunnes valitukset on käsitelty.

| Päivitetty

Niin sanottu kannanhoidollinen metsästys ei ala Varsinais-Suomessa sijaitsevassa Somerniemessä ainakaan heti helmikuun alussa eli ensi tiistaina.

Turun hallinto-oikeus (HAO) on asettanut kolmen suden tappamiseen myönnetyt poikkeusluvat toimeenpanokieltoon, kunnes lupapäätöksiä koskevat valitukset on käsitelty. Luvat oli myönnetty niin sanottuun Somerniemen laumaan ajalle 1.2.-15.2.

Lupapäätöksistä olivat valittaneet Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola Satakunta - Varsinais-Suomi ry sekä viisi Suomen luonnonsuojeluliiton piiri- ja paikallisyhdistystä. 

Luvat myöntänyt Suomen Riistakeskus oli omassa vastineessaan vastustanut sekä lupien kumoamista että väliaikaista toimeenpanokieltoa. 

HAO kuitenkin kielsi välipäätöksessään lupien toimeenpanon eli käytännössä susijahdin alkamisen, kunnes oikeus on ratkaissut valitusasiat tai määrää toisin. Perusteluna oli se, että kyseessä ei ollut yleisen turvallisuuden kannalta pakottavista syistä myönnetty poikkeuslupa, vaan kannanhoidollinen metsästys.

Oikeus huomautti, että Riistakeskuksen päätöksistä tehty muutoksenhaku saattaisi muussa tapauksessa käydä hyödyttömäksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos poikkeusluvat todettaisiin esimerkiksi lainvastaisiksi ja sudet olisi ehditty jo ampua, ei valituksilla olisi vaikutusta

Muokattu ko 16.33: Korjattu oikea viikonpäivä - helmikuu alkaa ensi tiistaina, ei maanantaina.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut