Sutki ja Sorjonen pistävät Julkusen nippuun Rauman torilla

TV-sarja Pirunpelto saattaa olla päättynyt, mutta ainakin kaksi sen hahmoista jatkaa elämäänsä, nimittäin sorakeisari Kosti Sorjonen (Jussi Myllymäki) ja autoilija Sulo K. Rastas eli Sutki (Jukka Salmela). Suomalaisten rakastamat hahmot kiertävät nimittäin toreja ja turuja edelleen.

Rauman kaupunginteatterin näyttelijä vieraili tänä keväänä Pirunpellossa venäläisen roiston Diman roolissa. Nyt Julkunen on ollut mukana puuhaamassa Sutkia ja Sorjosta vierailulle Raumalle.

- Toriparlamentin faniklubin puheenjohtaja Pekka Laaksonen otti yhteyttä ja kysyi, olisiko mitään mahdollisuutta saada Sutkia ja Sorjosta Raumalle. Minusta idea oli hyvä ja soittelin sitten Jussi Myllymäelle, alias Sorjoselle, ja pienen pähkäilyn jälkeen pojat sanoivat, että vierailu järjestyy, Julkunen kertoo.

Sutki ja Sorjonen saapuvat Rauman torille torstaina 4. huhtikuuta, suunnitelmien mukaan vanhalla Volvolla. Rauman city-kauppiaat järjestävät paikalle lavan ja äänentoistolaitteet, jotta Julkunen voi haastatella vanhoja työkavereitaan. Myös yleisölle tarjoutuu mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja. Nimmareitakin jaetaan. Tapahtuma alkaa aamupäivällä 11.00 ja jatkuu kello 14:ään saakka.

Mutta miksi suomalaiset ovat niin tykästyneet Pirunpeltoon ja juuri näihin hahmoihin? Julkusella on asiasta selkeä käsitys.

- Sutki on sellainen lutunen ja hellyttävä hahmo, jonka varsinkin kaikki naiset haluavat pelastaa. Sorjonen taas on suorasanainen jääräpää, mutta ei kuitenkaan niin ärsyttävä kuin esimerkiksi Östelä.

Suositun sarjan hahmot herättävät joskus voimakkaitakin tunteita.

- Ihmisethän rupesivat oikeasti vihaamaan Östelää, ja moni on sanonutkin, että älä tuo sitä tänne, tai se saa turpiinsa. Sorjonen keikkuu siinä rajalla.

Koko sarjan suosio taas perustuu Julkusen mukaan tunnistettavuuteen.

- Kuvauksissa oli leppoisa, kodinomainen meininki, sarja oli hyvin tehty, ohjattu, käsikirjoitettu ja näytelty niin, että jokainen voi tunnistaa sieltä omat sutkinsa ja sorjosensa. Jokainen tietää jonkin tällaisen tyypin kuin vaikkapa kelju pankinjohtaja.

Julkunen uskoo, että torstain fanitapaamisesta tulee antoisa

- Ne saattavat kyllä laittaa minut nippuun jo haastattelun aluksi, mutta yritetään nyt pysyä poikien vauhdissa.