Suunnitelma: Satakunnan Kansa ja Länsi-Suomi yhdistetään ­­– samalla käynnistyvät muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa Raumalla arviolta 17 henkilön irtisanomisiin

Sanoman mukaan muutoksen tavoitteena on vahvistaa alueellista journalismia ja parantaa mainonnan tavoittavuutta. Uuden Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehden suunnitellaan ilmestyvän ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024.

Sanoma Media Finland suunnittelee Länsi-Suomen ja Satakunnan Kansan sanomalehtien ja verkkopalvelujen yhdistämistä. Sanoma Media Rauma Oy:ssä käynnistyvät muutosneuvottelut.Sanoma osti elokuussa Marva Media Oy:n ja Rauman Suorajakelu Oy:n koko osakekannat. Yrityskaupassa Sanomalle siirtyivät Raumalainen-kaupunkilehti ja Länsi-Suomi-sanomalehti. Nyt yhtiö suunnittelee Länsi-Suomen ja Satakunnan Kansan sanomalehtien ja verkkopalvelujen yhdistämistä.

Sanoman mukaan muutoksen tavoitteena on vahvistaa alueellista journalismia ja parantaa mainonnan tavoittavuutta. Uuden Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehden suunnitellaan ilmestyvän ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024.

Kaupunkilehti Raumalainen jatkaisi ilmestymistään painettuna kerran viikossa kuten ennenkin. Myös Länsi-Suomi jatkaa normaalisti helmikuuhun saakka.

-Muutokset ovat välttämättömiä paikallisen, riippumattoman uutisoinnin jatkuvuuden kannalta. Digitaalinen journalismi ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen edellyttävät isoja panostuksia, joita pienessä yksikössä on vaikeampi toteuttaa, sanoo Sanoma Media Rauma Oy:n mediajohtaja Reima Numminen.

Suunnitelma käynnistää muutosneuvottelut, joiden piirissä ovat kuluttajamyynnin, asiakaspalvelun, mediamyynnin ja toimituksellisen henkilöstön vakituisessa työsuhteessa olevat toimihenkilöt ja journalistit, yhteensä 28 henkilöä. Uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa arviolta 17 henkilön irtisanomiseen.Muutosneuvottelut eivät koske varhais- ja suorajakelun toimihenkilöitä ja jakajia.

-Tavoitteena on luoda yksi erinomainen uutistuote koko Satakunnan alueen lukijoille ja mainostajille. Muutos vahvistaa elinvoimaista journalismia ja alueellista ääntä. Osana Sanomaa käytössämme ovat maan parhaat digitaaliset voimavarat, laadukas printtituotanto ja laaja sisältötarjonta, sanoo Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi.-Raumalla työskentelevä toimitus pysyy jatkossakin lähellä lukijoita ja keskittyy paikallisiin uutisiin, ilmiöihin ja puheenaiheisiin”.

Länsi-Suomen vastaava päätoimittaja Janne Rantanen jättää tehtävänsä välittömästi osana integraatioprosessia. Väliaikaiseksi vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetään Sanoman uutismedioiden kehityspäällikkö Samuli Leivonniemi."

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut